Menedzserszűrés Budapesten az Ameamed.hu oldalon

Menedzerszűrés Budapest

A tested mindent kibír, csak az agyad az, amit meg kell győznöd 😊

A mindennapi életben folyamatosan sietünk mindent a lehető leghamarabb megtenni, elvégezni. A mai élet olyan sebességre kapcsol minket, hogy valljuk be alig győzzük ezt a tempót. Sajnos ez a tempó negatív hatással van az egészségünkre és a körülöttünk élő, lévő emberekkel való kapcsolatunkra. Az idő múlásával rájövünk, hogy az életünknek nem szabad ilyennek lennie. Ha egyszerűbb nyugodtabb életre vágyunk, akkor változtatnunk kell az életmódunkon.

Az orvosok is azt tanácsolják, ne stesszeljünk, váltsunk életmódot. Ilyenkor mi azt gondoljuk, mondjuk magunkban- könnyű mondani vagy, hogy kezdjem? Könnyű mondani – holnaptól nem stresszelek semmin. Bizony az agy, amit meg kell győzni.

Ha egyszerűbb nyugodtabb életre vágyunk, akkor változtatnunk kell az életmódunkon, helyesen kell meghatároznunk a fontossági szintet és meg kell változtatni a környezetünket. Teljes életmód váltás.

Gondoljuk csak végig az alapszabályokat. Nézzük csak, hogyan és honnan kezdjük a változtatásokat.

1.

Nagyon gyakran nem vesszük észre, hogy repül az idő (csak megjegyezzük, hogy milyen gyorsan elrepült ez az év is, vagy megint egy évvel öregebbek lettünk), az életünkkel együtt, mert állandóan sietünk hajtjuk azt a bizonyos mókuskereket. És most álljunk meg egy pillanatra. Ugye milyen jó 😊? Erre emlékeztessük magunkat miközben a napi feladatokat végezzük, akár napközben többször is. Ne csináljunk egyszerre több dolgot, ne kapjunk bele több feladatba, mert ez csökkenti a minőséget és a hatékonyságot.

2.

Tudjunk nemet mondani, tegyünk magunk körül rendet (itt nem csak a takarításra gondolnék). Az emberek megteremtik a világot és olyan dolgokkal töltik/töltjük meg ami tetszik. Könnyítsük, egyszerűsítsük meg az életünket, nézzük meg otthonunkat és annak állapotát. Távolítsuk el otthonról a nem használt tárgyainkat, ez segít abban, hogy ne csak otthonunkat, hanem a gondolatainkat is rendbe tegyük. A belső rend ugyanazt a rendet követeli meg a külvilágban is.

3.

Határozzuk meg értékeinket. Mi a legfontosabb nekünk az életben? Az életérték befolyásolja az emberek cselekedeteit és döntéshozatalunkat. Igaz nem is olyan könnyű meghatározni az értékeinket? Pedig erre higgyétek el rendkívül szükségünk van. Életértékünk meghatározásához emlékezzünk azokra az időszakokra az életünkből amikor a belső elégedettséget és a valódi boldogságot tapasztaltuk. És most álljunk meg megint csak egy pillanatra, hogy fel tudjuk eleveníteni. Az értékek az életünk hajtó ereje.

4.

Élő a jelen, a jelenben élünk, nem a múltban és gőzerővel startolunk a jövőnk, jövő felé. Ne koncentráljunk sokat a múltra vagy a jövőre. A vándorló elme boldogtalan. Mindig arra koncentráljunk, amit épp csinálunk, ne kalandozzon az elménk más irányba. Most élsz.

Mindezeken felül miben lehet még változtatni? Amiben azt érezzük, hogy boldogtalanok vagyunk. Változtass munkát, mert nincs annál rosszabb, abban dolgozni, amit utálsz. Ha nem szereted a munkád, vedd fontolóra és változtass. Válassz olyan állást, amely vonzó lesz neked, amiben sikereket érsz el és nem muszájból csinálod.

5.

Vigyázz a fizikai jólétre. Bizony-bizony, vigyázz magadra és az egészségedre, ha egyszerű nyugodt életet akarsz élni. Egészséges életmód, táplálkozzunk egészségesen és változatosan. Az egészséges ételek biztosítják a szükséges energiát. És ezen felül a testmozgás, hidd el a testmozgás pozitív hatással van a jólétre. Válassz olyan sportot, ami közel áll hozzád, azt, amit szeretsz és így nem lesz kényszer mozognod.

Nem utolsó sorban

6.

Felelj a boldogságodért. Az önbizalom a boldog ember alapvető tulajdonsága. Te és csak is te vagy a felelős a boldogságodért. Tudod mi tesz boldoggá téged? Akkor tedd azt.

Mindezek betartása mellett ne feledkezzünk meg az orvostudományról se, a rendszeres orvosi, évenkénti vizsgálatokról, szűrővizsgálatokról. Igy biztosak lehetünk abban, hogy egészségesek, bölcsek, nyugodtak és szépek maradunk, akár 100 éves korunkig.

Ne feledd egy életed van.