Papíráru, irodaszer – ami nélkül még ma sem működik az iroda

Papíráru, irodaszer – ami nélkül még ma sem működik az iroda

Az ember azt hihetné, hogy a mai felgyorsul, modern, digitális világban teljesen hasznavehetetlenek a papírok, mint irodaszerek, de ez bizony téves eszme. A digitális világ sem 100% -ig megbízható, bármikor beüthet egy lefagyás vagy adatok elvesztése, így a papír nem felesleges, mert egy igazán jól bevált módszer és tartós is az analóg irodaszer.
Lássuk, melyek azok az eszközök, amik feltétlen szükségesek egy iroda zökkenőmentes működéséhez.

A kivállalkozásoknak nem lehet mellőzni a papíráru és az irodaszerek mindennapos használatát a munka zökkenőmentes haladása érdekében – pláne napjainkban, amikor a home office olyan elterjedtté vált. Mindenképpen lennie kell olyan eszközöknek irodánkban, amikkel internet hiányában is tudunk haladni a napi teendőkkel: papír, íróeszköz, számológép, stb. Lássunk pár ilyen elengedhetetlen eszközt:
Az íróeszközök. Toll, filc, ceruza, sorkiemelő, radír, ceruzaegyező.

Mivel azt beszéltük, hogy ha netalántán nincs internet, mire van szükségünk, hát ezek pont azok: ha nem tudunk wordbe írni, vagy hiányos a számítógép inputja, ragadjunk tollat, ha szöveget akarunk írni. Értekezleteken jó hasznát vesszük a sorkihúzó filceknek, vastag tollaknak, ha a táblára szeretnénk jól látható betűket írni, vagy egyszerűen csak kiemelnénk bizonyos fontos szövegrészleteket. Ha nem akarunk minden hibánál papírt pazarolni, és azt a kukába dobni, jó barátunk lesz a radír, amivel sorokat tüntethetünk el – ezáltal mi leszünk a fák jóbarátai, mivel így óvjuk a környezetet. Nagyon helyes szemlélet a környezettudatosság, és hiába van sok papírunk, ha írni nem tudunk rá semmivel.

2. Tűzőgépek

Ezen eszközök segítségével érjük el, hogy a kinyomtatott papírkötegek egyben maradjanak – csak tűzzük össze őket. Így egy anyagként tudjuk tárolni az összetartozó információhalmazt, anélkül, hogy elveszne belőlük egy -egy fontos oldal.

3. Iratmegsemmisítő

Naponta keletkezhetnek olyan kinyomtatott papíralapú dokumentumok, melyek rövid ideig, vagy egyáltalán nem szükségesek, vagy nem akarjuk, hogy használatuk után illetéktelenek kezébe kerüljenek. Ilyenkor nem a szemetesbe dobjuk őket, hanem az iratmegsemmisítőben daraboltatjuk szét a titkos adatokat. A felesleges papírhalmok eltüntetésére is alkalmas ez az irodai eszköz, mivel apró miszlikekre vágja szét a papírt, amit aztán zsákokba lehet gyűjteni és a megfelelő helyre elszállíttatni.

4. Naptárak, határidőnaplók

Ezek az egyik legfontosabb irodaszerek, mivel ezekbe rögzítjük a fontos határidőket, napra, órára pontosan megjelölve. Elintéznivalók, fontos találkozók, megbeszélések és határidők, amikkel irodai dolgozóként naponta találkozunk. Igazán praktikus és gyors megoldás, amit rögtön elő tudunk kapni, ha egyeztetni kell egy- egy szabad időpontot, így érthető, miért fontos a határidőnapló és a naptár!

5. Mappák, dossziék

A jó irodai munkásnak nem csak a gondolatai rendezettek, hanem a polcai is. És ha még az illető jó benyomást is akar kelteni, a dokumentumok tárolásában is otthon kell lennie, mert a polcait nézik meg másodjára. Praktikus, könnyen átlátható legyen az irattára, erre a legjobb megoldás a dossziék és mappák napi szintű használata. ezeket rendszerezés után az asztal helyett a polcra helyezze el.

6. Borítékok

A boríték több annál, minthogy a titkos tartalmát ne lássa senki, aki nem illetékes. Az ügyfelek számára jó benyomást kelt és megnyerő egy saját dizájnnal ellátott egyedi boríték, sok ember szereti az igényességet és a perszonalizált külsőségeket, amikből rögtön tudják, kihez tartoznak. Erre már sok kisvállalkozó is rájött, egyedi céglógóját, saját ötleteit rányomtatta a cég borítékaira, amik praktikusan nem csak a rejtett tartalmakat védik, hanem mindemellett még esztétikusak is.