Kiválóan petersegit fűtésszerelés Budapesten

Kárpittisztítás Partner: fűtésszerelés Budapest a petersegit.hu weboldalon

Fűtésszerelés Budapesten a legmodernebb eszközök használatával

A fűtésszerelés fogalmát gyermekkoromban a távfűtés, gázkonvektor, cserépkályha, vagy villanyfűtés szerelése jelentette, és némi túlzással ennyiben ki is merítette az ezzel kapcsolatos ismereteimet. Manapság viszont már olyan új szinte „űrkorszaki” fűtési módok vannak, melyek egyre nagyobb teret kapnak, hogy aki egy picit nem követi ezek változásait, nem olvas utána, vagy nem tájékozódik ezzel kapcsolatosan, bizony hamar azt érezheti, hogy lemarad. De mondhatni, hogy nem csak az új technológiák fejlődtek az utóbbi évtizedekben, hanem a hagyományos módok is hatalmas változásokon mentek át.

Mivel manapság már az átlagember is informálódhat és bármilyen információhoz hozzá férhet (már ha az nem titkos) ahhoz, ami érdekli, köszönhetően a médiának és annak , hogy a tudomány egyre nagyobb teret hódit, folyamatosan képezhetjük magunkat különböző területeken, mint például a fűtésszerelés, mely az új ingatlanba költözők többségét közvetve, vagy közvetlenül is érinti, tekintve azt, hogy ki milyen mértékben vállalkozó szellemű. Manapság már egyre többen szeretik saját maguk kigondolni, hogy milyen technikai megoldással fűtsék otthonukat, és hogy a használati meleg víz forrása miből adódjék. És hát vannak olyanok is akik előszeretettel, szakmájuktól függetlenül a fűtési rendszer kivitelezési munkálatait, vagy legalábbis egy részét saját maguk által kívánják elvégezni. Az úgy nevezett önjelölt fűtésszerelők generációjának kialakulása van folyamatban. A korábbi évekhez képest mindez, korántsem jelenti azt, hogy a fűtésszerelés napjainkra leegyszerűsödött volna, sőt ellenkezőleg! Mind az önjelölt, mind pedig a tanult fűtésszerelőknek a technika fejlődése által egyaránt újabb és újabb problémákkal kell szembesülniük.

A dolog összetettségének érdekében, és anélkül, hogy belebonyolódnánk a technikai részletek sokaságába, érdemes megemlíteni néhány a fűtésszerelés szempontjából izgalmasnak mondható új keletű problémát, melyek még izgalmasabbá teszik:

Nagyon nem mindegy a manapság egyre nagyobb előszeretettel használt cirkófűtéseknél a kondenzációs gázkazánok hatásfoka szempontjából, hogy milyen hőmérsékletű vizet állítanak elő. Ez a rendszer a hagyományos radiátoroknál, ahol magas a hőmérséklet a radiátorokban, nem tud kondenzációs üzemben működni, ezért ennek használata értelmetlenné válik.

Mivel a split klímák a hőszivattyú elvén működnek, nem csak és kizárólag hűtésre, hanem fűtés céljára is használhatóak. Ez a berendezés nagyon jól hasznosítható optimális hőmérsékleti tartományban, de a külső hőmérséklet csökkenésével ez az érték nagymértékben romlik. Tervezéskor még azt is figyelemmel kell kísérni, hogy milyen mélységű hőmérséklethez kívánjuk használni. A magyarországi hőmérsékleti minimál értékek sok klímán kifogtak már, és ilyenkor kényszerűségből más fűtési alternatívára kell váltani, mint például a villanyfűtés.

Mikor mit érdemes használnunk használati meleg víz előállítására, vagy mikor melyik fűtési rendszert használjuk fűtésre, például napkollektort, hőszivattyút, és mikor célszerű a kettő kombinációját ötvözni? A napkollektorokat elsősorban használati meleg vízre használják, ezzel ellentétben a hőszivattyút elsősorban fűtésre. A hőszivattyú többféleképpen nyerheti az energiát, van olyan fajta a mely a talajból, ezen belül is többféle létezik, van, amelyik a talajfelszínhez közeli rétegből, de létezik olyan is, amelyik a mélyebb rétegekből, de van az a típus is mely állóvízből, vagy megfelelő vízhozamú kút vizéből nyeri az energiát. És van, az a típus mely a levegőből nyeri az energiát, ezek a nyári időszakban hűtésre is szolgálnak. Ezeket a fő szempontokat célszerű, és szükséges tervezéskor figyelembe venni.

A padlófűtés és a radiátoros fűtés előnyei és hátrányai, melyeket különböző körülmények esetén célszerű figyelembe venni. Mikor célszerű a manapság még nagyon új és korszerű falfűtést alkalmazni, figyelembe véve, hogy az utóbbi hűtésre is kiválóan szolgál, ráadásul olyan formában, hogy a helységben tartózkodók számára a huzatmentes élményt szolgálja.

Mára a fűtéstechnika idáig jutott a cserépkályhától és a konvektortól…