2 jó tanács a szőnyegen lévő makacs szennyeződések eltávolítására

Szőnyegen lévő makacs szennyeződések eltávolítására két jó tanács

Úgy mondják, hogy az otthonunk központi helye, lelke, a nappali szoba, a konyha beszélgetéseknek ad helyet, míg a terasz a sörözésre és a világmegváltó tettek kigondolására alkalmas hely. Sokszor azonban elfelejtkezünk arról, hogy hőn szeretett otthonunkat melegebbé és barátságosabbá tevő szőnyegeinknek, azonban mekkora forgalommal és szennyeződéssel kell szembenézniük nap, mint nap, melyek lehetnek természetes szennyeződések, vagy akár kisebb balesetekből adódó bepiszkolódások. Talán nem is véletlen annak a mondásnak a jelentése, hogy ha valakit lábtörlőnek néznek, hisz oly sok mindent kell elnyelnie…

Azok, akik kevésbé kedvelik a szőnyegeket, azoknak nem kell bajlódniuk a tisztítási folyamatokkal, mert egyszerűen feltörlik a padlót, és a szennyeződés máris tova tűnik. Viszont akik a szőnyeg mellett döntenek, azoknak sem kell kétségbe esniük, ha valamilyen folt keletkezik, hőn szeretett szőnyegükön. Nos, nekik szolgálunk egy-két hasznos otthoni praktikával.

1. Szóda- a magyar leleményesség határtalan.

Ugye mindannyiunk számára ismert az az eset, amikor valamilyen ital ráborul a szőnyegre, ami bizony makacs foltot hagyhat maga után, ilyen például a vörösbor, vagy akár a málnaszörp. Az ilyen esetekben legelőször az fut át az agyunkon, hogy a folt nehogy végérvényesen megmaradjon, éppen ezért azonnal el kell tűntetnünk. És miközben nekiesünk az eltávolításának nagy erőkkel, közben esik le számunkra, hogy azért jó volna, ha nem okoznánk maradandó károsodást sem a szőnyegben. Nos, éppen az ilyen esetek megoldására van egy praktikus ötletünk. Ha a foltunk nem túl régi, vagy éppen teljesen friss, akkor a szódavízzel, vagy széndioxiddal dúsított ásványvízzel való felöntése, feláztatása megoldás lehet a szőnyegünk megmentésében. Mivel a kis buborékok segítenek a szennyeződés felpezsgetésében, fellazításában, utána már könnyű szerrel folytathatjuk a szennyeződés eltávolítását, valamilyen kiegészítő kezeléssel, vagy vegyszerrel.

2. Házi szerek használata

Az egyszerűbb szennyeződések megoldására elegendő lehet a szódavizes megoldás, de lássuk mi a teendő, ha egy komolyabb foltot kell eltávolítanunk, amely esetleg már hosszabb ideje éktelenkedik szőnyegükön. A megoldás ott rejlik otthonunkban, csak egy picit körbe kell néznünk a háztartásunkban. Van egy egyszerű oldat, melynek elkészítéséhez azonban nem kell kémikusnak lennünk. Bizonyára minden otthonban fellelhető némi mosópor és ecet. Nos, a recept a következő a makacs foltokhoz: fél liter forró vízhez adj egy teáskanálnyi mosóport és egy picivel több ecetet. A keveréket permetezd a foltra és várj pár percig, hogy a hatóanyagok dolgozhassanak. Pár perc elteltével kellően fellazul a szennyeződés, és már meg is kezdhetjük a mechanikai eltávolítást egy kis dörzsöléssel. ennek a módszernek az alkalmazása során nem kell attól tartanunk, hogy valamiféle maradandó károsodást szenvedne el a szőnyegünk, viszont teljesen újjá varázsolhatjuk!

Tehát mindig jó, ha tartalékba van otthonunkban egy palack szódavíz, vagy szénsavas ásványvíz, mosópor és ecet. És ne habozzunk kikeverni az otthoni csodaszerünket, ha bármiféle makacsabb szennyeződéssel találjuk szembe magunkat. A recept egyszerű, de annál hatásosabb!

Főoldal a 2 jó tanács a szőnyegen lévő makacs szennyeződések eltávolítására aloldalról