Összeugrik a szőnyeg a szőnyegtisztítás során? Kárpittisztítás lehetséges télen?

Vannak olyan szövetek, melyek összetételüktől függően a víz hatására, kisebb mértékben összemehetnek, vagy kitágulhatnak, ahogyan a ruhák mosás következtében.
Általában ez a jelenség nem tartós, száradás után visszaáll az eredeti állapotba.

A professzionális ipari gépek hihetetlen erősek, és hatékonyan tudják a szőnyeg szálaiból visszaszívni a szennyeződött vizet, ám ez nem jelenti azt, hogy száradási időt nem kell neki hagyni. Háztól házig szolgáltatásnál a tisztítást végző személy, minden esetben tájékoztatást nyújt arról, mi a teendőnk annak érdekében, hogy bútoraink és szőnyegeink, a lehető leggyorsabban megszáradjanak. Gondolunk itt ablakok nyitására, ventilátor vagy légkondicionáló eszköz használatára.

Tapasztalataink során sokszor találkozunk az ügyfelek kifogásaival, ellenkezéseivel. Ahhoz, hogy épek maradjanak szőnyegeink és bútoraink, a minél előbbi száradást tartsuk szem előtt! Amikor a tisztítási folyamat befejeződött, és a kedves ügyfél meggyőződött róla, hogy a tisztítás úgy zajlott, ahogyan azt Ő szerette volna, elégedett az elvégzett munka minőségével, kifizetheti a tisztítás árát. Ezzel elfogadja, hogy teljes mértékben meg van elégedve a tisztítással!

kárpittisztítás és szőnyegtisztítás

kárpittisztítás és szőnyegtisztítás Budapesten

A professzionális szőnyegtisztító gépek biztosítják, hogy a lehető legkevesebb vízmennyiség maradjon szeretett dolgainkban. Miután a tisztítást végzett szakember elhagyja otthonát, a száradási időre már nincs közvetlen ráhatása. Amennyiben az ügyfél nem tartja be a szárításra vonatkozó szabályokat, úgy kedvenc bútorainkon, szőnyegeinken, kellemetlen szagok, vagy más elváltozások mutatkozhatnak meg, ami az ügyfél és nem a tisztítást végző cég felelőssége!

Lehetséges-e a kárpittisztítás télen?

Erre egyszerű a válasz. Ugye szokott télen mosni? Hát persze! Télen sem szokott száradási probléma lenni kárpittisztításnál. A professzionális kárpittisztító gépek igen alaposan szívják ki a szennyezett vizet a kárpitból, és a fűtésnek köszönhetően sokkal szárazabb a levegő! Így a száraz levegő teljesen körbe járja a felületeket, ezért aránylag gyorsabban is száradnak!

A szőnyegeknél kicsit más a helyzet, mivel azok felülről száradnak, a hideg padló pedig nagyon visszahűti a szőnyeget, ezért hosszabb ideig tart a száradásuk. A lakás belső hőmérsékletét minimum 25 fokra kell beállítani, de inkább magasabbra. Ha rendelkezésre áll légkondicionáló berendezés, érdemes ilyenkor bekapcsolni, mivel annak nagyon jó a szárító hatása.

Gondolj ilyenkor arra, ha a száradó ruhákat megfújja a szél, mennyivel hamarabb megszáradnak. Ha nincs légkondi a lakásban, egy jó ventillátorral is elérhetjük ezt a hatást. Ha egyik feltételt sem tudjuk biztosítani, akkor télen nem javasolt a szőnyegeink télen történő tisztítása, mert az bebüdösödhet. Főleg akkor ha hideg padlón fekszik a szőnyeg!